Dementie Zorg

Zorg zoals u dat wilt

Patiënten met de ziekte van Alzheimer voelen zich vaak het best in hun eigen vertrouwde huiselijke omgeving. Daarom bied GoedeZorg persoonlijke aandacht en belevingsgerichte zorg. Hierdoor kan de cliënt zo lang mogelijk prettig en verantwoord thuis blijven wonen en is een opname in een verpleegtehuis niet nodig.

Bij dementie laat het geheugen de cliënt in de steek. Vergeetachtigheid neemt toe en dat kan onzeker maken, hierdoor kan de cliënt zich onveilig en angstig gaan voelen. Alledaagse zaken kunnen onmogelijk worden. Met begeleiding of verzorging van GoedeZorg lukt het vaak wel om zelfstandig te blijven wonen.

Een klein vast team zorgverleners zorgt voor structuur, rust en gevoel van veiligheid voor de cliënt. Daarnaast helpen GoedeZorg zorgverleners door de cliënt te stimuleren om zelf de dagelijkse dingen te blijven doen. Ook word er gelet op goede voeding en het innemen van de juiste medicatie op de juiste tijden.

Mantelzorgers hebben vaak vragen over hoe ze moeten omgaan met hun dierbare met dementie of de ziekte van Alzheimer. Daarom is het adviseren en begeleiden van mantelzorgers een vast onderdeel van GoedeZorg bij dementie.

Kenmerken

Het eerste kenmerk bij dementie is meestal vergeetachtigheid. Maar alleen achteruitgang van het geheugen betekent nog niet dat iemand dementerend is. Er is pas sprake van dementie wanneer er meerdere problemen samenkomen en deze het dagelijks functioneren belemmeren. Verschijnselen kunnen zijn:

  • besef van tijd raakt verstoord;
  • verandering van gedrag;
  • stemmingswisselingen;
  • minder aandacht voor lichamelijke verzorging;
  • minder goed vooruit kunnen denken;
  • spreken en begrijpen gaat moeilijker.

Nieuwsbrief GoedeZorg januari 2020

Groei De afgelopen maanden is GoedeZorg behoorlijk gegroeid. We hebben mooie nieuwe opdrachten gekregen en werken ook met …

Scholingsaanbod voorjaar 2019

In samenwerking met Ontplooi bieden wij dit voorjaar een prachtige scholing aan voor helpenden, VIG’ers en verpleegkundigen. …

Even voorstellen…

Door de toenemende zorgvragen en het steeds meer inzetten van zorgverleners bij diverse cliënten, konden wij nog wel wat …